BCX i Lova su kreirali jedinstvenu, savremenu, multifunkcionalnu mobilnu android i iOS aplikaciju i na taj način objedinili sve svoje usluge pod jednom aplikacijom i jednim brendom pod nazivom Lova. Više o Lova aplikaciji možete saznati na web stranici www.lova.ba

Preuzmite Lova Android i iOS (Apple) aplikaciju klikom na ikonice ispod:

                    

ChatGPT saznaje da će Bitcoin ukinuti centralno bankarstvo i fiat valutu

Članak je preuzet sa sajta: cointelegraph.com.

Mentor za Bitcoin uvjerio je ChatGPT, AI chat bota, da će Bitcoin dovesti do nestanka fiat valute.

ChatGPT je moćan novi alat za vještačku inteligenciju (AI), sposoban za rješavanje problema, napredno kodiranje, odgovaranje na komplikovana pitanja, kao i predviđanje kraja fiat valuta. Parman, mentor i pisac za samoodržavanje Bitcoina, naučio je ChatGPT da ce Bitcoin dovesti do kraja fiat valuta koje je izdala vlada.

Parman je objasnio da je bota uvjerio u Bitcoin i da je alat za mašinsko učenje „sada Bitcoiner“.

Proces je bio jednostavan. Prvo, Parman je pitao ChatGPT kako čovječanstvo može okončati centralno bankarstvo. Na kraju krajeva, Bitcoin je nastao u sjeni finansijske krize 2008. godine, a u prvom bloku urezane su riječi „Kancelar na ivici drugog spasa za banke“, što možda pokazuje averziju osnivača Satoshija Nakamota prema centralnom bankarstvu.

ChatGPT objašnjava da bi jedan od načina da se okonča centralno bankarstvo moglo biti „decentralizovane digitalne valute“, što zvuči mnogo kao Bitcoin. Parman je tražio od bota da odgovori na pitanje u dvije riječi, na što on odgovara: "decentralizirajte finansije". Odnosno, decentralizovane finansije bi bi mogle dovesti do kraja centralnog bankarstva.

Parman, bitkoin maksimalista, rekao je botu da su decentralizovane finansije „marketinški termin za ono što je zapravo centralizovano finansiranje za prevaru ljudi“ i zamolio ga da pogleda malo dublje, na šta je ChatGPT odgovorio: „kraj fiat-a“.

U razgovoru sa Cointelegraphom, Parman je objasnio da je testirao ChatGPT i pokušavao da koristi odgovore od dvije riječi da ubrza razgovor:

„Htio sam da vidim koliko je 'pametan' ChatGPT. Ako bi došao do odgovora od dvije riječi za okončanje centralnog bankarstva kao "kupite Bitcoin", bio bih oduševljen."

Parman je bio zadovoljan odgovorom da bi ukidanjem fiata palo centralno bankarstvo, pa je prešao na to kako čovječanstvo može okončati fiat valutu?


ChatGPT je naveo četiri opcije: povratak zlatnom standardu, promoviranje alternativnih valuta kao što je Bitcoin, smanjenje državne potrošnje i promjena percepcije vlade. AI bot se približavao, ali Parman nije odustajao. On je objasnio:

“Moj prirodni instinkt je za razumjeravanjem, pa sam je naveo na pravi odgovor.”

Alat za mašinsko učenje sada je shvatio da bi usvajanje kriptovaluta moglo dovesti do kraja fiata, ali kripto, po Parmanovom mišljenju, nije odgovor. „Postoji samo jedna kriptovaluta koja to čini mogućim, jer je jedina koja nema izdavaoca“, napisao je on.

Parman se poziva na činjenicu da kada je Bitcoin prvi put iskopan, to je bila digitalna proba, eksperiment s digitalnim tokenom koji nije imao vrijednost niti obećanje vrijednosti. Sve ostale kriptovalute, objasnio je Parman, "imaju timove za rukovođenje i stoga su centralizirane."

Dakle, koji je to: ChatGPT, Bitcoin ili kripto? Bot je odgovorio: Bitcoin.

Parman je uspješno uvjerio bota za mašinsko učenje da bi Bitcoin mogao dovesti do kraja fiat valute. Ali zašto se toliko truditi i muciti? Parman je u razgovoru za Cointelegraph objasnio:

“Važno je da svijet sazna da je centralno bankarstvo prevara i da svi moraju znati da je Bitcoin jedina stvar koja to može zaustaviti.” Možda bi se svijet mogao malo približiti toj spoznaji sa moćnim ChatGPT botom u timu Bitcoin.


Štampa  

O nama

 

Usluge

 

Kontaktirajte nas

 
  • Email:info@bcx.ba
  • Telefon:+387 51 229 406
  • Adresa:Kralja Alfonsa XIII 26,
    78000 Banja Luka,
    Bosna i Hercegovina.

Pratite nas

 
©2020 DigitalAsset Managment. Sva prava zadržana. Dizajnirao DAM.
Image

Zakažite konsultacije