BCX i Lova su kreirali jedinstvenu, savremenu, multifunkcionalnu mobilnu android i iOS aplikaciju i na taj način objedinili sve svoje usluge pod jednom aplikacijom i jednim brendom pod nazivom Lova. Više o Lova aplikaciji možete saznati na web stranici www.lova.ba

Preuzmite Lova Android i iOS (Apple) aplikaciju klikom na ikonice ispod:

                    

Budućnost kripto tržišta u BiH: Ključ je u edukaciji

 Balkan Crypto Echange (BCX) prva i jedina kripto mjenjačnica u Bosni i Hercegovini počela je sa radom prije

dvije godine.

 Ono što je prvobitno bio pionirski poduhvat kompanije Digital Assets Management d.o.o. na polju tržišta digitalne imovine i blockchain tehnologije u BiH, vrlo brzo prerastao je u zajednicu koja trenutno broji više od 1.500 korisnika koji trguju i razmjenjuju kriptovalute putem ove mjenjačnice.

Do prije dvije godine, digitalne valute u BiH mogle su se kupiti jedino od njihovih vlasnika ili direktnom razmjenom. BCX, kao prva blockchain platforma na tržištu BiH, omogućila je svim fizičkim i pravnim licima u BiH učešće u digitalnoj imovini, čime smo označili početak naše misije da na domaće tržište plasiramo najinteresantnije inovacije na polju blockchain tehnologije.

Tržište digitalne imovine na globalnom nivou doživljava veliku ekspanziju i u evropskim zemljama kao što je Švajcarska sa radom počinju prve kripto banke koje će pružati bankarske usluge za institucionalne i profesionalne kripto klijente. 

 

Kakva je budućnost kripto tržišta u BiH?

„Obzirom na sveopšti trend digitalizacije koji osim finansijskih transakcija i digitalne razmjene dokumenata znači i pretakanje u digitalni oblik svih stvari koje inače možemo smatrati imovinom u bilo kom obliku, proizvodi i usluge zasnovane na blockchain tehnologijama će zasigurno imati veliki uticaj u bliskoj budućnosti. Lično smatram da će veoma brzo, u tehnološkom smislu, doći do masovnije primjene proizvoda i usluga koji će omogućavati razmjenu informacija, dokumenata i imovine kroz jedan transparentan i siguran sistem, te da će se time u mnogim sferama života pojednostaviti i olakšati komunikacija, interakcija i razmjena informacija kroz takav sistem“, rekao je Nikola Klak, osnivač BCX-a, prve kripto mjenjačnice u BiH.

 Na području Bosne i Hercegovine, tržište digitalne imovine je u procesu kontinuirnog razvoja, ali evidentna je potreba za edukacijom i upoznavanjem šire javnosti sa načinima sigurnog i transparentnog upravljanja digitalnom imovinom u BiH.

U cilju upoznavanja javnosti sa osnovama blockchain tehnologije, BCX kreirao je elektronsku knjigu za kripto početnike "Kripto pojmovi od A do Z – I dio" koju možete u dijelovima besplatno preuzeti svakog mjeseca putem ovog linka: https://bit.ly/3fC5EDO.


Štampa  
Image

Zakažite konsultacije