BCX i Lova su kreirali jedinstvenu, savremenu, multifunkcionalnu mobilnu android i iOS aplikaciju i na taj način objedinili sve svoje usluge pod jednom aplikacijom i jednim brendom pod nazivom Lova. Više o Lova aplikaciji možete saznati na web stranici www.lova.ba

Preuzmite Lova Android i iOS (Apple) aplikaciju klikom na ikonice ispod:

                    

Implementacija Travel rule-a za slanje kriptovaluta na BCX-u

Nova pravila identifikacije pošiljaoca i primaoca kriptovaluta

U skladu sa članom 15. stav 1. tačke b) i e) novog Zakona o sprečavanju pranja novca i finansiranja terorističkih aktivnosti ("Službeni glasnik BiH, broj 13/24), a u cilju usklađivanja sa poslednjim FATF smjernicama te novim pravilima koji stupaju na snagu u EU u skladu sa MiCA aktom, na BCX platformi smo implementirali tzv. „travel rule“, odnosno obaveznu identifikaciju pošiljaoca i primaoca sredstava. Konkretne izmjene se odnose na način slanja digitalne imovine, tj. virtuelnih valuta sa vaše BCX adrese na drugu adresu van BCX-a.

Detaljne instrukcije za unos podataka prilikom slanja virtuelnih valuta

Do sada ste bili obavezni da pri kreiranju adrese na koju šaljete virtuelne valute unesete samo naziv primaoca tj. adrese, a po novim pravilima neophodna je potpunija identifikacija primaoca i to na način da ste sada u obavezi da pri slanju sredstava osim adrese virtuelne valute unesete i sledeće podatke o primaocu :

- Puni naziv (ime i prezime, naziv platforme ili slično)
- Punu adresu primaoca (ulica i broj, grad i država)
- Broj identifikacionog dokumenta (JMBG ili broj lične karte ili pasoša za fizičko lice, poreski JIB broj ili drugi identifikacioni broj za pravno lice)

 

Šta se mijenja u "Registru adresa" na BCX platformi?

 

Ukoliko sredstva šaljete na primjer sa BCX-a na adresu svog novčanika izvan BCX-a, potrebno je da unesete svoje podatke, ali ukoliko šaljete nekoj trećoj strani (npr, drugo fizičko lice ili online platforma) onda je potrebno da uz njihovu kripto adresu unesete njihove podatke.

Sve dosadašnje adrese koje ste bili unijeli u "Registar adresa" biće obrisane tako da ćete morati prilikom novog slanja ponovo unijeti adresu sa svim podatcima gore navedenim.

Zašto su ove promjene neophodne za usklađivanje sa FATF smjernicama i MiCA regulativom?

Navedene izmjene su u pravcu usklađivanja regulative tržišta virtuelnih valuta sa tradicionalnim finansijskim tržištima te su sve platforme za pohranu, trgovanje i razmjenu virtuelnih valuta obavezne uskladiti svoje procedure sa navedenim pravilima.

Sa naše strane potrudili smo se da sama procedura unosa podataka bude što jednostavnija i intuitivnija, u pripremi je i ažurirani video tutorijal za proceduru slanja, a za sve dodatne upite i informacije svakako vam stojimo na raspolaganju.

Keep HODLing, vaš BCX tim.


Štampa  

O nama

 

Usluge

 

Kontaktirajte nas

 
  • Email:info@bcx.ba
  • Telefon:+387 51 229 406
  • Adresa:Kralja Alfonsa XIII 26,
    78000 Banja Luka,
    Bosna i Hercegovina.

Pratite nas

 
©2020 DigitalAsset Managment. Sva prava zadržana. Dizajnirao DAM.
Image

Zakažite konsultacije