BCX i Lova su kreirali jedinstvenu, savremenu, multifunkcionalnu mobilnu android i iOS aplikaciju i na taj način objedinili sve svoje usluge pod jednom aplikacijom i jednim brendom pod nazivom Lova. Više o Lova aplikaciji možete saznati na web stranici www.lova.ba

Preuzmite Lova Android i iOS (Apple) aplikaciju klikom na ikonice ispod:

                    

Stejkovani ETH premašuju 23 miliona u junu

Članak je preuzet sa sajta: cointelegraph.com

Stejkovani Ethereum nastavlja da raste od nadogradnje ove mreže u aprilu.

Količina stejkovanog ETH-a se povećava od Shapelle nadogradnje u aprilu, prelazeći 23 miliona ETH-a stejkovanih u junu. Prema podacima analitičke firme Nansen, ukupno 23,3 miliona ETH-a je stejkovano do 27. juna, što je iznosilo 43,1 milijardu dolara u vrijeme pisanja ovog članka i predstavlja skoro 20% trenutne ponude ETH od 220 milijardi dolara. Za poređenje, Solana trenutno ima omjer uloga od 70,58%.

U Ethereum blockchain mreži, ulaganje se odnosi na proces validacije transakcija. Kako bi stekli status validatora i osigurali mrežu, korisnici zaključavaju (ulažu) svoj izvorni ETH token i kao rezultat zarađuju nagrade.

Ethereum blockchain je završio svoj Shapella hard fork 12. aprila, omogućavajući validatorima da povuku svoj uloženi ETH iz Beacon lanca. U prvoj sedmici povlačenja, validatori su skinuli više od milion ETH. Nadogradnja je od tada dovela do rasta udjela u ETH.

„Nadogradnja u Šangaju (Shapella) je u suštini eliminisala ovaj rizik dozvoljavajući korisnicima da po volji ulože i odlože. Kao rezultat ovog smanjenja rizika, vidimo porast uloženog ETH-a, kao što se i očekivalo, mreža brzo sustiže rivalske lance kao što je Solana u smislu procenta domaćeg tokena koji je uložen u mrežu. Ovo je vrlo zdrav znak za Ethereum“, rekao je za Cointelegraph Dave Weisberger, izvršni direktor platforme za algoritamsko trgovanje CoinRoutes.

Eterovo ulaganje takođe privlači pažnju regulatora, a njegova budućnost je neizvjesna u Sjedinjenim Državama, gdje Komisija za vrijednosne papire (SEC) pooštrava pravila za kripto firme koje nude usluge ulaganja.

U februaru, kripto berza Kraken se nagodila sa SEC-om za 30 miliona dolara i zatvorila svoje usluge zalaganja za američke klijente. Prema SEC-u, usluga je kvalificirana kao ponuda vrijednosnih papira i berza je trebala dobiti odgovarajuću licencu za rad usluge. Nedavno je regulator poduzeo mjere protiv Coinbaseovog programa ulaganja, tvrdeći da nudi vrijednosne papire.

SAD je dom za većinu operatera čvorova na Ethereum blockchainu, u kojem se nalazi 48% svih validatora.


Štampa  
Image

Zakažite konsultacije