BCX i Lova su kreirali jedinstvenu, savremenu, multifunkcionalnu mobilnu android i iOS aplikaciju i na taj način objedinili sve svoje usluge pod jednom aplikacijom i jednim brendom pod nazivom Lova. Više o Lova aplikaciji možete saznati na web stranici www.lova.ba

Preuzmite Lova Android i iOS (Apple) aplikaciju klikom na ikonice ispod:

                    

Bitcoin Pizza Day – Proslava prve Bitcoin transakcije

22. maja obilježava se važan događaj u istoriji Bitcoina i kriptovaluta širom svijeta – Bitcoin Pizza Day. Ovaj dan obilježava prvu transakciju u stvarnom svijetu napravljenu s Bitcoinom, trenutak koji simbolizuje potencijal i uticaj digitalnih valuta u našoj modernoj ekonomiji.

Upravo povodom ovog dana, BCX i Lova nagrađuju svoje korisnike picom. Naime, svi Lova korsnici koji 22. maja kupe picu u picerijama Gatto Trattoria i Corso (Banja Luka) i plate je Lova aplikacijom, drugu picu dobijaju gratis. Picerija Gatto Trattoria se nalazi u ulici Carice Milice broj 17, a picerija Corso u Vidovdanskoj br. 2, kod hotela Bosna.

Za više informacija posjetite naše društvene mreže Instagram i Facebook.  

Šta je Bitcoin Pizza Day

Dana 22. maja 2010., Laszlo Hanyecz, entuzijasta Bitcoin-a sa Floride, ušao je u istoriju kupovinom dve pice za 10.000 bitkoina. U to vrijeme, Bitcoin je još bio u povojima, a njegova vrijednost je bila gotovo zanemarljiva. Danas bi tih 10.000 bitkoina vrijedilo milione dolara, što bi ga činilo jednom od najskupljih pica ikada kupljenih. Međutim, ova transakcija nije bila o vrijednosti Bitcoina u tom trenutku, već o konceptu decentralizovanih digitalnih valuta.

Hanyeczova transakcija je bila praktična demonstracija moći i korisnosti Bitcoina. Pokazao je sposobnost razmjene vrijednosti na ravnopravan način bez potrebe za posrednicima poput banaka ili finansijskih institucija. Bio je to prvi korak ka budućnosti u kojoj su pojedinci mogli obavljati sigurne transakcije bez granica i bez dozvole.

Bitcoin Pizza Day nas podsjeća na prve korisnike koji su vjerovali u potencijal ove revolucionarne tehnologije. Ona također služi kao podsjetnik koliko je daleko industrija kriptovaluta stigla od tada. Ogromni porast vrijednosti bitkoina i kasnija pojava hiljada drugih kriptovaluta transformisali su finansijski pejzaž i izazvali tradicionalne monetarne sisteme.

Od tog presudnog dana 2010. godine, Bitcoin je stekao široko prihvaćenost i priznanje. Privukao je pažnju institucionalnih investitora, vlada i mejnstrim finansijskih institucija. Osnovna tehnologija Bitcoin-a, blockchain, inspirisala je bezbroj inovativnih projekata u različitim industrijama, u rasponu od finansija i lanca snabdevanja do zdravstvene zaštite i sistema glasanja.

Proslava Bitcoin Pizza dana

Bitcoin Pizza Day nije samo proslava nezaboravne transakcije; to je proslava napretka. Ističe tekuću evoluciju kriptovaluta i njihov potencijal da preoblikuju svijet finansija i šire. Početni skepticizam oko Bitcoina ustupio je mjesto rastućem prihvaćanju i usvajanju. Danas, brojni trgovci, online prodavci, pa čak i neke fizičke ustanove prihvataju Bitcoin kao oblik plaćanja.

Što se tiče BiH, plaćanje kriptovalutama je moguće korištenjem Lova aplikacije. Plaćanje se vrši jednostavnim skeniranjem QR koda, gdje se vrši konverzija kripta u KM, te krajnji trgovac na račun dobija konvertibilne marke.

Izvan svojih finansijskih implikacija, Bitcoin Pizza Day predstavlja širi kulturni fenomen. Simbolizuje pionirski duh prvih korisnika i njihovu spremnost da eksperimentišu sa revolucionarnim tehnologijama. Podstiče nas da istražujemo i prihvatimo nove ideje, čak i ako u početku izgledaju nekonvencionalne ili rizične. Podsjeća nas da velike inovacije često proizlaze iz skromnih početaka.

Kako svijet postaje sve više međusobno povezan i digitalan, Bitcoin i kriptovalute i dalje dobijaju na važnosti. Oni nude mogućnosti za finansijsku inkluziju, prekogranične transakcije i demokratizaciju novca. Bitcoin Pizza Day služi kao godišnji podsjetnik na potencijal i mogućnosti koje predstoje u području decentraliziranih digitalnih valuta.

22. maja, Bitcoin entuzijasti širom svijeta okupljaju se kako bi obilježili ovaj značajan događaj. Oni dijele priče, učestvuju u diskusijama i razmišljaju o transformativnom putu koji je Bitcoin preduzeo. Vrijeme je da proslavimo postignuti napredak i zamislimo budućnost kriptovaluta.

Zaključak

Zaključno, Bitcoin Pizza Day je značajna prilika koja obilježava prvu transakciju u stvarnom svijetu napravljenu s Bitcoinom. Simbolizira duh inovacije, naglašava potencijal decentraliziranih digitalnih valuta i služi kao podsjetnik na napredak u industriji kriptovaluta. Dok svake godine slavimo ovaj dan, prisjetimo se značaja ove transakcije i tekuće evolucije kriptovaluta dok one nastavljaju da preoblikuju naš svijet.

I ne zaboravite da u ponedjeljak 22. maja posjetite picerije Gatto Trattoria i Corso u Banjaluci i proslavite Pizza day gratis picom. 


Štampa  

O nama

 

Usluge

 

Kontaktirajte nas

 
  • Email:info@bcx.ba
  • Telefon:+387 51 229 406
  • Adresa:Kralja Alfonsa XIII 26,
    78000 Banja Luka,
    Bosna i Hercegovina.

Pratite nas

 
©2020 DigitalAsset Managment. Sva prava zadržana. Dizajnirao DAM.
Image

Zakažite konsultacije