Najbolje platforme za trgovanje kriptovalutama [Svjetske platforme i platforme na području BiH]

Kriptovalute su posljednjih godina postale sve popularnije kao investicijska imovina, a mnogi se ljudi sada okreću platformama za trgovanje kriptovalutama kako bi kupovali i prodavali kriptovalute. Ove platforme nude trgovcima jednostavan i siguran način trgovine digitalnom imovinom, a dolaze u različitim oblicima. Sve to doprinosi rastu tržišta ovih valuta i sve većoj popularnosti, kako među mladima, tako i među starijom populacijom.

U ovom članku ćemo pogledati neke od najboljih platformi za trgovanje kriptovalutama, kako na globalnom tako i na lokalnom nivou, koje su danas dostupne.

1. BCX – Balkan Crypto Exchange

BCX platforma je brend kompanije Digital Asset Management. To je prva i jedina registrovana platforma kao pružalac usluga povezanih sa virtuelnim valutama (kriptovalutama) u na području BiH. Nastala je iz potrebe da i na našim prostorima ponudi usluge rada sa digitalnom imovnom.

Na BCX-u možete izvršiti zamjenu vaših kriptovaluta u BAM i iste isplatiti na bankovni račun, a ta usluga Vam nije dostupna ni na jednoj svijetskoj kripto platformi. Dostupno Vam je šest kriptovaluta: Bitcoin, Ethereum, Teter, Litecoin, Bitcoin Cash i Ethereum Classic. 

Tehnologije koje se koriste omogućavaju visok nivo zaštite, te sigurno i jednostavno trgovanje, a tehnička podrška je dostupna 24/7. Platforma posjeduje i svoju Lova aplikaciju koja Vam pored rada sa kriptovalutama pruža i druge zanimljive usluge, poput beskontaktnog plaćanja, slanja novca i sl.

2. Kraken

Kraken je jedna od najstarijih platformi za trgovanje kriptovalutama, osnovana 2011. godine. Platforma nudi podršku za Bitcoin, Ethereum, Ripple i mnoge druge kriptovalute. Kraken je poznat po svom visokom novou sigurnosti i transparentnosti. Korisnici mogu koristiti Kraken mobilnu aplikaciju kako bi pratili svoje ulaganja i trgovine.

3. Binance

Binance je jedna od najpopularnijih platformi za trgovanje kriptovalutama na svijetu. Binance nudi širok izbor kriptovaluta koje se mogu trgovati, uključujući Bitcoin, Ethereum, Binance Coin i mnoge druge. Platforma nudi i jednostavno korisničko iskustvo za korisnike koji se prvi put susreću s trgovanjem kriptovalutama. Binance također nudi niz dodatnih usluga, poput mobilne aplikacije i stakinga.

4. Coinbase

Coinbase je još jedna popularna platforma za trgovanje kriptovalutama. Platforma nudi podršku za Bitcoin, Ethereum, Litecoin i mnoge druge kriptovalute. Coinbase je također poznat po svojoj jednostavnosti korištenja i brzom procesu registracije. Korisnici mogu koristiti Coinbase mobilnu aplikaciju kako bi pratili svoje ulaganja i trgovine.

5. Bitstamp

Bitstamp je platforma za trgovanje kriptovalutama koja je osnovana 2011. godine. Bitstamp nudi podršku za Bitcoin, Ethereum, Litecoin i mnoge druge kriptovalute. Platforma je poznata po svojoj jednostavnosti korištenja i brzom procesu registracije. Platforma također nudi visok nivo sigurnosti i korisničke podrške.

6. Bitfinex

Bitfinex je centralizirana kriptoplatforma koja podržava trgovanje više od 100 kriptovaluta, margin trading, staking, lending te nudi profesionalne alate za analizu tržišta i automatizaciju trgovanja. Osnovana je 2012. godine i popularna je među iskusnim trgovcima kriptovalutama zbog svoje napredne funkcionalnosti i visoke likvidnosti.

Zaključak

Danas postoji mnogo platformi za trgovanje kriptovalutama, a svaka ima svoje prednosti i mane. Prilikom odabira platforme, važno je uzeti u obzir faktore kao što su sigurnost, naknade i raspon ponuđenih trgovačkih parova.

U suštini, najbolja platforma za vas ovise o vašim individualnim potrebama i preferencijama. Što se tiče naših prostora, BCX platoforma Vam, pored trgovanja nudi i razmjenu kriptovaluta u BAM, a sam proces registracije je omogućen kako na sajtu, tako i putem Lova aplikacije.


Štampa  
Image

Zakažite konsultacije