OBAVJEŠTENJE: Mjenjačnica i berza nedostupne do utorka - 26.09.

Usluge zamjene kripta u KM i obrnuto, kao i usluge naše berze neće biti dostupne do utorka, 26.09. zbog planiranih radova na unapređenju naše platforme.
 
Sve ostale usluge i servisi dostupni na BCX/Lova platformi se mogu neometano koristiti.
 
Hvala vam na razumjevanju.

 

Kako koristiti BCX kripto berzu?

Kako bi na što jednostavniji i lakši način razumjeli kako funkcioniše BCX kripto berza bitno je savladati osnovne

pojmove na berzi i sam proces kreiranja kupovnog i prodajnog naloga.

Kupovina i prodaja kriptovaluta na berzi se obavlja u opciji ''Berza'' na vašem profilu. Prvi korak je da odaberete da li kupujete ili prodajete vaš kripto novac vodeći računa o stanju na računu koje je prikazano u gornjem desnom uglu prozora za kupovinu. Prilikom kupovine unosite cijenu i količinu po kojoj želite kupiti određenu kripto valutu, te imate opciju odabira trajanja vaše ponude(do opoziva-6 mjeseci, dnevni i do datuma). Klikom na opciju ''Kupi'' sistem izračunava parametre kupovnog naloga, a klikom na opciju "Potvrdi" izvršavate kupovinu. Procedura je ista prilikom Prodaje.
 
Nakon što je nalog kreiran on se pojavljuje u tabeli kupovnih/prodajnih naloga zajedno sa svim drugim nalozima kreiranim na berzi, te ukoliko se poklope cijena i količina kreiranog naloga sa nekim drugim aktvnim nalogom na berzi, on se realizuje i pojavljuje u tabeli ''Realizovani nalozi''.
 
 
Više o načinu korištenja ''BCX kripto berze'' pogledajte OVDJE.
 
 

Štampa  
Image

Zakažite konsultacije