BLACK FRIDAY SNIŽENJE
 
Iskoristi snižene provizije na BCX platformi od 25. do 28. novembra! Trguj kriptovalutama po provizijama nižim i do 𝟲𝟬%.
 
BCX mjenjačnica:
✔ kupovina 1.5%
✔ prodaja 3.5%
 

Vaš BCX tim

Kako koristiti BCX kripto berzu?

Kako bi na što jednostavniji i lakši način razumjeli kako funkcioniše BCX kripto berza bitno je savladati osnovne

pojmove na berzi i sam proces kreiranja kupovnog i prodajnog naloga.

Kupovina i prodaja kriptovaluta na berzi se obavlja u opciji ''Berza'' na vašem profilu. Prvi korak je da odaberete da li kupujete ili prodajete vaš kripto novac vodeći računa o stanju na računu koje je prikazano u gornjem desnom uglu prozora za kupovinu. Prilikom kupovine unosite cijenu i količinu po kojoj želite kupiti određenu kripto valutu, te imate opciju odabira trajanja vaše ponude(do opoziva-6 mjeseci, dnevni i do datuma). Klikom na opciju ''Kupi'' sistem izračunava parametre kupovnog naloga, a klikom na opciju "Potvrdi" izvršavate kupovinu. Procedura je ista prilikom Prodaje.
 
Nakon što je nalog kreiran on se pojavljuje u tabeli kupovnih/prodajnih naloga zajedno sa svim drugim nalozima kreiranim na berzi, te ukoliko se poklope cijena i količina kreiranog naloga sa nekim drugim aktvnim nalogom na berzi, on se realizuje i pojavljuje u tabeli ''Realizovani nalozi''.
 
 
Više o načinu korištenja ''BCX kripto berze'' pogledajte OVDJE.
 
 

Štampa  
Image

Zakažite konsultacije